Previous Next

Várostörténeti vetélkedő

A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület ebben az évben is meghirdette várostörténeti vetélkedőjét  a város 8-9-10. osztályos diákjainak. 
Az egyesület célja a város múltjának, értékeinek megismertetése, és ezen keresztül a város iránti elköteleződés érzésének felébresztése a diákokban. 
Mint az élet minden területén, itt is átírta a pandémia a kialakult hagyományokat. A vetélkedő ezúttal egy több feladatból álló pályamű elkészítése volt. A város 10  műemléke közül választhattak egyet a csapatok, és a műemlék bemutatása mellett további kreatív feladatokat kellett megoldaniuk. Iskolánk 8.b osztályosokból verbuválódott csapata a Főhercegi Uradalmi Malom épületegyüttesének, illetve Magyaróvár két kisebb malmának (Sulzer-malom, Akócs-malom) a bemutatására vállalkozott. Végül egy gabonát őrlető 19. századi fiatal gazda jelmezét magukra öltve képzelték el, milyen lehetett az élet 100 évvel ezelőtt.
A zsűri munkájukat a 2. helyezéssel jutalmazta. A csapat tagjai: Bernáth Eszter, Kéri Csenge, Molnár Melina és Pandur Sára. Felkészító tanáruk:Hegedűs Borbála

Nyomtatás